Over mij

Mijn naam is Sayira Rodríguez en zoals die doet vermoeden, kom ik oorspronkelijk uit een Spaans sprekend land: de prachtige en zonnige Dominicaanse Republiek. In Nederland ben ik in de cosmetica branche terecht gekomen. Om beter te begrijpen waar ik het over had en de klanten het beste te kunnen adviseren, heb ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste (Instituut Kok in Groningen) en visagie (Mieke Petiet in Amsterdam) gevolgd.

In een winkel werken betekent lange dagen met veel staan en lopen. Het goede verloop van de dag wordt grotendeels door het welzijn van de voeten bepaald. Van zere voeten kreeg ik gauw een zure gezichtsuitdrukking. Tevens, naarmate ik ouder werd, merkte ik hoe lastig het verzorgen van mijn eigen voeten aan het worden was. Het idee om pedicure te worden was geboren.

Na het behalen van de diploma Basispedicure, opende in september 2021 Pedicura Práctica Weesp haar deuren. "Pedicura Práctica" betekent in het Spaans "praktische pedicure". Hiermee wil ik laten weten dat ik mij uitsluitend gericht op het goed functioneren van de voet behouden om verdere complicaties te voorkomen.
 

Spa of cosmetische behandelingen zijn daarmee helaas uitgesloten.

In april 2023 heb ik de opleiding tot Medisch Pedicure met succes afgerond. Deze opleiding heeft mij de kennis aangeboden die nodig is voor het verlenen van zorg aan mensen met risicovoeten. De scholing kent de volgende onderdelen: risicovoet (diabetes, reuma en overige), nagelreparatie en nagelprothese, nagelbeugeltechniek, drukvrijtechnieken en orthesiologie. 

Als lid van ProCert, blijf ik mij constant ontwikkelen en de opgedane kennis actualiseren door workshops en webinars te volgen.

U kunt dus bij mij terecht voor basis en medische behandelingen, waar oog voor detail en hygiëne belangrijk is en waarvoor de tijd genomen wordt.

Hasta pronto! :)