Veroorzakers van schimmelnagels of onychomycosis.

Volgens de "International Society for Human and Animal Mycology", de isham.org, is onychomycosis een invasieve schimmel infectie van de nagels, ongeacht welke oorzaak. Deze ziekte komt voor op de vinder- of teennagels en is verantwoordelijk voor ongeveer 50% van alle nagelafwijkingen.

De veroorzakers van onychomycosis zijn dermatofyten en non-dermatofyten (NDM'S). Uit onderzoek blijkt dat het grootste deel met een percentage van 91% van de schimmelnagels wordt veroorzaakt door dermatofyten, terwijl non-dermatofyten ongeveer 9% van alle schimmelnagels veroorzaken wereldwijd. In Europa loopt dit percentage zelfs op tot 94%.

De FungiCheck test-trip test de schimmelnagels veroorzaakt door dermatofyten in de nagels omdat deze van buiten uit zich nestelen en zich dus direct in de nagel bevinden. Ze leven van de keratine die in de nagel aanwezig is.

Voor de test wordt een nagelsample afgeknipt, geheel pijnloos en binnen 10 minuten heeft u een betrouwbare uitslag in handen.

Traditionele methodes hebben een succes ratio variërend van 50% tot 73% wat soms resulteert in een vals positief resultaat. De studies laten zien dat de FungiCheck met een percentage van 97% het meest betrouwbaar is voor het testen van dermatofyten in vergelijking met traditionele methodes. 

De FungiCheck is een wetenschappelijk en klinisch onderbouwde en bewezen test. U kunt dus met een gerust hart de uitkomst van deze methode vertrouwen.